Projekti u vrtiću

mt_gallery

Dječji vrtić ˝Seka i braco˝ je vrtić u kojem uvažavamo spoznaje o tjelesnom, intelektualnom, socijalnom i emocionalnom razvoju te u skladu s tim prepoznajemo i zadovoljavamo potrebe i prava djece.
Uočavajući važnost konkretnih poticaja za pravilan rast i razvoj djeteta, nastojimo svako dijete aktivno uključiti u oblikovanje prostora, izbora teme, izbor i ritam izmjene aktivnosti vodeći pri tome računa o djetetovim interesima, mogućnostima i potrebama.
U pedagoškoj 2010./2011. godini pokrenuli smo integrirane obogaćene programe putem igraonica u sklopu redovitog programa: plesna, športska, likovna, dramska i igraonica za razvoj predčitalačkih vještina.
U vrtiću provodimo projekt ˝Pokretom do plesa-Tjelesnim vježbanjem do zdravlja˝. Na nivou skupina provodimo različite projekte.
U jaslicama provodimo projekt ˝Što sve ruke mogu˝ kojim želimo poticati razvoj fine i grube motorike te spoznavanje dijelova tijela i njegovih funkcija.

mt_gallery

U mlađoj I skupini provodimo projekt ˝Slikovnica˝ u kojem djecu upoznajemo sa slikovnicama kao duhovnom i materijalnom vrijednošću. Pomoću slikovnice razvijamo kod djece zapažanje, samosvijest, potičemo maštu. Prikupljamo nove slikovnice u suradnji s roditeljima i odgojiteljicama iz vrtića, a oštećene slikovnice ćemo nastojati urediti.

mt_gallery

Mlađa II skupina provodi projekt ˝Jabuke˝ s ciljem upoznavanja jabuke kao vrste voća putem svih osjetila. Kroz različite aktivnosti u vrtiću (pranje, rezanje, ribanje jabuke, pravljenje jabučnog soka, crtanjem jabuke i pjevanjem) upoznali smo jabuku i njezinu vrijednost za naše zdravlje.

mt_gallery

Srednja I skupina za projekt obrađuje ˝Drvo˝. Aktivnosti uz ovaj projekt usmjerene su na razvijanje osjetljivosti o važnosti očuvanja okoliša i prirode uopće. Kroz brojne aktivnosti kao što su šetnje parkom, šumom, posjet ˝Šumarskom muzeju˝ u Bošnjacima, igre sa šumskim plodovima, korom drveta, preradom drveta omogućili smo djeci neposredno iskustveno doživljavanje o svojstvima drveta.
Kroz ove aktivnosti stvorili smo situacije za opuštanje, osjećaj zadovoljstva, odnosno uvjete za međusobnu toleranciju i suradnju.

mt_gallery

Srednja II skupina provodi projekt ˝Igrom do sebe-razvoj pozitivne slike o sebi˝ kojim se potiče razvoj samostalnosti i samopouzdanja kod djece. U ranim godinama djetetovog života socijalizacija je istraživački proces, proces učenja pravila koji se ogleda u razlikovanju primjerenih i neprimjerenih oblika ponašanja. Djeca te oblike ponašanja uče kroz interakciju s drugom djecom i odraslima pridržavajući se dogovorenih pravila. Aktivnostima, kao izrada plakata ˝To sam ja˝, stjecali smo osnovna znanja o sebi, a različitim didaktičkim i društvenim igrama usvajamo i njegujemo temeljne humane vrijednosti-ljubav, prijateljstvo, pravednost, nenasilje, suosjećanje.

mt_gallery

Starija skupina provodi projekt ˝Hrast˝ čiji je cilj spoznaja o hrastu kao vrsti drveta, njegova korist za čovjeka te podizanje ekološke svijesti kod djece.
Kroz projekt proveli smo brojne posjete: ˝Šumarski muzej˝ u Bošnjacima; posjet ˝posvojenom˝ hrastu u neposrednoj blizini vrtića s ciljem izrade ˝Godišnjeg ciklusa promatranog hrasta˝; Gradskoj knjižnici s ciljem stjecanja novih spoznaja o vrstama drveća; posjet ˝Slavoniji DI˝ koji smo organizirali u suradnji s roditeljima; trgovini namještaja; i brojne aktivnosti: radno-praktične i kreativne aktivnosti u interesnim radionicama; sađenje žira u rasadniku; spoznajno-istraživačke aktivnosti (promatranje strukture lista i kore hrasta povećalom, utvrđivanje starosti i tvrdoće drveta); likovno-kreativne aktivnosti; aktivnosti za razvoj vještina i sposobnosti početnog čitanja i pisanja te elemenata matematičkih sposobnosti.
U projektu su se postupno uključivali i sami roditelji te time pridonijeli uspješnoj realizaciji projekta ˝Hrast˝.

mt_gallery

                                                                                                            

                                                                                                   

Print Friendly, PDF & Email

Jelovnik

Siječanj u Seki i braci

Tijekom mjeseca siječnja proučavali smo dijelove tijela u sklopu teme zdravlja. Djeca su sudjelovala u izradi plakata na spomenutu temu.

mt_gallery

Senzomotoričke aktivnosti u vrtiću

Hladne zimske dane u našem vrtiću skraćivali smo zabavno manipulativnim i senzo-motoričkim aktivnostima kojima smo pozitivno utjecali na razvoj fine

mt_gallery

Svjetski dan zaštite šuma

U Gradskoj knjižnici Slavonski Brod, 21. ožujka 2018. godine obilježen je ˝Svjetski dan zaštite šuma”.Skupina “Ribice” iz vrtića “Seka i

mt_gallery

Čuvajmo svoje zdravlje!

Djeca starije skupine, radeći na projektu „Čuvajmo svoje zdravlje“, u suradnji s roditeljima, posjetila su Ambulantu školske medicine. Tamo su

mt_gallery

Katarinski sajam

Predblagdansko ozračje započelo je već krajem mjeseca studenog pripremama i sudjelovanjem na „Katarinskom sajmu“.Ove godine posebno se istaknula dobra suradnja

mt_gallery

U iščekivanju Božića

Suradnja te još više zajedništva, sreće i veselja nastavila se i u vrijeme adventa, u kojem su posebno uživala djeca.

mt_gallery

Živi svijet oko nas

U novu pedagošku godinu, ušli smo puni prirodne radoznalosti za neposrednu okolinu i želje za novim spoznajama. Jesen nam je

mt_gallery

Dogadjanja za vrijeme blagdana

Događanja za vrijeme blagdana u vrtiću djeca uvijek dožive s mnogo radosti i veselja. To je vrijeme kada se razgovara

mt_gallery

Božićna druženja s roditeljima

Tijekom mjeseca prosinca, “Tigrići” su zajedno sa svojim roditeljima sudjelovali u božićnoj radionici u Gradskoj knjižnici i vožnji vlakom Tin

mt_gallery

Organizirane radionice za roditelje

U vrtiću “Seka i Braco”, mješovita skupina “Tigrići” organizirala je radionicu sa svojim roditeljima u kojoj su zajedno izrađivali didaktičke

mt_gallery

U vrijeme Adventa

U vrijeme Adventa, vremenu iščekivanja, u našem vrtiću organiziramo druženja djece, roditelja i odgojitelja s ciljem zbližavanja i poticanja na

Skip to content