Hrvatski olimpijski dan

mt_gallery

U utorak, 10.rujna 2013.godine, Dječji vrtić” Seka i braco„ pridružio se obilježavanju Hrvatskog olimpijskog dana, projektu proslave sporta i olimpizma kojim se želi razvijati svijest o važnosti svakodnevnog bavljenja tjelesnim aktivnostima te educirati mlade o olimpijskom pokretu i njegovom značenju u svijetu. Hrvatski olimpijski dan jedinstveni je naziv za nacionalnu sportsku manifestaciju koja se obilježava 10. rujna, na dan osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora. Prethodnih dana, djeca su se sa svojim odgojiteljicama pripremala za Olimpijski dan kroz razgovor, razne likovne i istraživačke aktivnosti. Tako su nastali radovi s motivima olimpijskih krugova, raznih sportova i sportaša. Kroz istraživačke aktivnosti djeca su otkrivala što su Olimpijske igre, koja je simbolika krugova na zastavi, koji sportovi postoje, gdje se na karti nalaze pojedine zemlje iz kojih potječu određeni sportovi i slično. Sam dan je obilježen s raznim sportsko-natjecateljskim igrama na otvorenom. Započeli su okupljanjem na terasi vrtića gdje su djeca isprepletanjem ruku ukazala na simboliku jedinstva i prijateljstva Olimpijskih igara. Discipline u kojima su se natjecali su: skok u dalj, potezanje užeta, trčanje,nogomet.
Mlađe skupine također su se priključile obilježavanju olimpijskog dana, igrama u krugu. Svi su nosili bijele majice što na simboličan način predstavlja prijateljstvo među ljudima. Dobro su se zabavili, družili i uživali, a sve to u sportskom duhu.
mt_gallery

Print Friendly, PDF & Email

Jelovnik

mt_gallery

Senzomotoričke aktivnosti u vrtiću

Hladne zimske dane u našem vrtiću skraćivali smo zabavno manipulativnim i senzo-motoričkim aktivnostima kojima smo pozitivno utjecali na razvoj fine

Skip to content