Božićno vrijeme

mt_gallery

U Božićno vrijeme mogu se animirati takvi aktivni oblici rada koji će djetetu pomoći da dožive dubinsku (religioznu) dimenziju života.
Od promatranja (sadnje pšenice,kićenja bora…) kod djeteta se uspostavlja unutarnji sklad povezanosti i odnosa. Dijete naime otriva znakovitost prirode i njezinih stvari. Božićnim pričama , stihovima, religioznim pjesmama, razgovorom,molitvom, kod djeteta se razvija pažnja i poštovanje. To je zapravo prvo uvođenje u razumijevanje euharistije koja znači pretvorbu.
Tako polako djecu uvodimo u otajstvo vjere  te njegujemo odnos prema drugome i stječemo iskustvo povezanosti i jedinstva.
Odgojitelji potiču razvoj osobnosti te pružaju mogućnost stvaralačkog izražavanja. U druženju, davanju, pripremi darova, primanju darova, zahvaljivanjem, vježba se sposobnost ophođenja, odricanja i proživljavanja radosti darivananja.
Tim postupkom nastaje „sredina” koja dobiva svečano obilježje, koja pridonosi sabranosti i mira u skupini. Djeca se prilagode događanju kako priliči svečanosti.

mt_gallery

Print Friendly, PDF & Email

Jelovnik

mt_gallery

Zima u DV Radost

U vrtiću “Radost” mjesec siječanj je započeo radno i poprilično živo. Sa završetkom blagdanskih i prazničkih dana, polako je rastao

mt_gallery

Jesen u Radosti

Vratili smo se s praznika i u mjesecu rujnu započeli novu pedagošku godinu, istraživanje i upoznavanje promjena u prirodi, brige

Skip to content