Jesenske aktivnosti

mt_gallery

Vrtić ˝Radost˝ je mjesto u kojem se stvara zadovoljna, sretna, uspješna i kreativna zajednica djece, roditelja i zaposlenika.

Dječji vrtić ˝Radost˝ i ove godine nastavlja s Eko projektom koji je započeo prošle pedagoške godine, a obuhvaća sljedeće teme i aktivnosti :

  • „Voda – izvor života”;
  •  „Prirodni i neoblikovani materijali u dječjoj igri”,
  • „Gospodarenje otpadom”;
  • „Zdravlje – živjeti s prirodom”,
  • „Šuma – biljni i životinjski svijet”.

Cilj Eko projekta je razvijanje ekološki osviještenog djeteta promovirajući ponašanja, vještine i navike življenja usmjerene na vrijednosti odgoja za održivi razvoj, povećanje razine znanja, sposobnosti i motiviranosti predškolske djece za očuvanje i brigu za okoliš kroz usvajanje novih spoznaja i vještina.
U listopadu, u vrtiću˝Radost˝,  prigodno su obilježeni Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje. Djeca su  sudjelovala u mnogobrojnim aktivnostima popraćene mnoštvom raznovrsnih sadržaja i poticaja. Kroz igru i istraživanje zajednički se učilo o procesu nastajanja kruha, o njegovoj važnosti za život i zbrinjavanju ostataka te o pravilnom načinu prehrane.
Jesenske aktivnosti djeca i odgojiteljice su započele svakodnevnim šetnjama, promatranjem, sakupljanjem lišća i kestenja. Kroz različite aktivnosti i poticaje, u neposrednom kontaktu s prirodom , djeca su svim osjetilima doživljavala raskoš i ljepotu jeseni uočavajući uzročno-posljedične promjene u prirodi (u vrtičkom dvorištu, vrtovima, parku , …). Razni plodovi su poslužili za izradu lutkica i vjenčića kojima su djeca ukrasila vrtić te su pravila i zimnicu od povrća.

mt_gallery

Print Friendly, PDF & Email

Jelovnik

mt_gallery

Zima u DV Radost

U vrtiću “Radost” mjesec siječanj je započeo radno i poprilično živo. Sa završetkom blagdanskih i prazničkih dana, polako je rastao

mt_gallery

Jesen u Radosti

Vratili smo se s praznika i u mjesecu rujnu započeli novu pedagošku godinu, istraživanje i upoznavanje promjena u prirodi, brige

Skip to content