Mali istraživači

mt_gallery

Veljača je u DV „Trnoružica” bila obilježena raznovrsnim aktivnostima. Osim Valentinova i Maskembala, u vrtiću su provođene brojne istraživačke aktivnosti vezane uz projekt „Mali istraživači”.
Cilj projekta je razvijati istraživačku radoznalost različitih oblika i pojava, njihovih funkcija i konstrukcije te samostalno predočavanje bojom, crtežom ili plastično. Poticajno okruženje je bilo veliko te su aktivnosti bili motivirane, djelotvorne i dosjetljive.
Djeci se omogućilo, kroz istraživačke aktivnosti, prirodno učenje u skladu s njihovim prirodnim potencijalima. Kroz projekt istraživala su točku, crtu, boju, plohu, ritam, kontrast, tonove, teksturu i masu. Promatrajući došla su do spoznaje o privlačnosti vode zbog neoblikovanosti i podatnosti. Pokazala su potrebu za istraživanjem i dovođenjem u vezu s raznim predmetima.
Provedenim pokusima kod djece razvila se radoznalost koja je u njima pobudila prave male istraživače. Interes djece za kreativno istraživanje nije se smanjio tako da i dalje možemo razrađivati i nadograđivati ovu temu i vezati je uz naše druge aktivnosti.

mt_gallery

Print Friendly, PDF & Email

Jelovnik

Djeca i promet

Dolaskom proljeća i toplijeg vremena djeca u skupini sve više pričaju kako se svakodnevno nalaze u prometu sa svojim biciklima

mt_gallery

Matematika u vrtiću

Stvaralačka igra „kupovanja i prodaje“ u obiteljskom centru kod djece je pobudila prirodnu znatiželju za nešto novo i nepoznato. Potaknula

Skip to content