Povratak u vrtić

mt_gallery

U mjesecu rujnu vrtić „Radost” je  opet oživio. Svoja vrata nakon dva mjeseca odmora otvorio je za pet odgojnih skupina. Povratak u vrtić znači dolazak jeseni i mnoštvo zanimljivih novih aktivnosti, prijatelja i igara.
Prvi dani za novoprimljenu djecu prošli su u vrlo veselom i ugodnom ozračju. Djeca su ispitivala nove igračke i raznovrsno ponuđene poticaje. Za djecu sve je to novo: vodene boje, raznovrsne slamčice, posudice, igračke, tijesto u boji i slično.
Na dvorištu, ovih toplih rujanskih dana, djeca svih skupina su se družila i igrala u pješčaniku, na elementima u dvorištu te su se igrala raznih igara loptom i elementarnih igara.
U mlađoj skupini djeca su se igrala liječnika. U centru za igru liječnika „medicinske sestre” i „liječnici” pregledavali su pacijente, slušali disanje, otkucaje srca, previjali zavojem, popisivali lijekove, slali u bolnicu na liječenje. Kroz ovakvu simboličku igru djeca će svladati strah kod odlaska liječniku te steći određena iskustva i spoznaje.
Mjesec rujan bogat je poticajima pa su tako djeca ovaj mjesec istraživala plodove jeseni. S njima su se igrali, istraživali i stvarali zanimljive radove. Prikupljenim plodovima djeca su sa svojim odgojiteljicama napravila jesenski kutak koji će se tijekom nadolazećih aktivnosti dopunjavati potrebitim materijalima za nova stvaranja i istraživanja prirode.
mt_gallery

Print Friendly, PDF & Email

Jelovnik

mt_gallery

Zima u DV Radost

U vrtiću “Radost” mjesec siječanj je započeo radno i poprilično živo. Sa završetkom blagdanskih i prazničkih dana, polako je rastao

mt_gallery

Jesen u Radosti

Vratili smo se s praznika i u mjesecu rujnu započeli novu pedagošku godinu, istraživanje i upoznavanje promjena u prirodi, brige

Skip to content