Dječji vrtić „Trnoružica“ u posjeti Dječjem odjelu Gradske knjižnice

mt_gallery

U sklopu programa ˝Mjesec hrvatske knjige˝, 5.studenog 2013. godine, djeca i odgojiteljice starije skupine posjetili su Dječji odjel gradske knjižnice.
Priča o slovima i abecedi privukla je pažnju malim posjetiteljima. S velikom radošću i zanimanjem smišljali su predmete, životinje, gradove i pojave koje počinju različitim zadanim glasovima.
Priča o „Caru debeljku” zaokružila je izuzetno edukativno i zanimljivo druženje. Djeca su s velikim zanimanjem slušala priču te usvajala nove pojmove. Saznala su što je to zabilježivać te je svatko dobio jedan na dar kako bi ga ukrasio po svojoj želji.
Pregledavanjem knjiga i slikovnica, i porukom Teta Šume kako knjiga može biti najbolji prijatelj, završilo je još jedno prelijepo i veselo druženje.
Po povratku u vrtić, potaknuti ovim događajem, ali i kontinuiranim interesom djece za sve vrste pisanih sadržaja, počele su se isticati spontane dječje igre poput „Igra Škole” i „Igra Knjižnice”. Također su se provele i različite govorne aktivnosti / igre: Lov na glasove, Kaladont, Smišljanje rime, Slovna tražilica, Igra pronalaska riječi na zadano slovo i slično. Igre za koje su djeca pokazala veći interes ponavljale su se nekoliko puta na dan.
mt_gallery

Print Friendly, PDF & Email

Jelovnik

Djeca i promet

Dolaskom proljeća i toplijeg vremena djeca u skupini sve više pričaju kako se svakodnevno nalaze u prometu sa svojim biciklima

mt_gallery

Matematika u vrtiću

Stvaralačka igra „kupovanja i prodaje“ u obiteljskom centru kod djece je pobudila prirodnu znatiželju za nešto novo i nepoznato. Potaknula

Skip to content