Zazvonilo proljeće

mt_gallery

Nakon više kišnih i hladnih dana, djecu su razveselile prve zrake sunca. Budući da proljeće stiže i kalendarski, počele su se pojavljivati i prve proljetnice, poznate kao „vjesnici proljeća”. Razne boje koje su počele krasiti prirodu, biljke koje se polako bude iz zimskog sna bile su i više, nego dovoljan poticaj za razne aktivnosti u vrtiću. Proljetnice su poslužile kao poticaj za njihovo imenovanje, opisivanje i istraživačko-spoznajne aktivnosti, koje su izazvale najveći interes kod djece (istraživanje dodirom, promatranje pod povećalom). Svakodnevno su promatrala i bilježila promjene u prirodi, uređivala vrt, okušala se u sadnji cvijeća i pri tome se uživljavala u ulogu vrtlara.
Djeca su u ugodnoj i veseloj atmosferi, koristila svoju maštu, različite tehnike i materijale. Razvijala su sposobnost za druženjem, dogovaranjem i suradnjom. Različite enciklopedije, časopisi o biljnom i životinjskom svijetu omogućavali su djeci nova saznanja i proširenje već postojećeg. Upoznala su nove pojmove, usvojila nove nazive kao što su pupanje, cvijetanje, listanje, sadnja.
Igre na otvorenom poput „Preskakanje rijeke” „Vjetar”, „Skočimo – svježi zrak udahnimo”, „Ptičice u gnijezdu” i slično, pružile su zdravu i veselu zabavu te zadovoljile potrebu za kretanjem.
mt_gallery

Print Friendly, PDF & Email

Jelovnik

Djeca i promet

Dolaskom proljeća i toplijeg vremena djeca u skupini sve više pričaju kako se svakodnevno nalaze u prometu sa svojim biciklima

mt_gallery

Matematika u vrtiću

Stvaralačka igra „kupovanja i prodaje“ u obiteljskom centru kod djece je pobudila prirodnu znatiželju za nešto novo i nepoznato. Potaknula

Skip to content