Život u šumi

mt_gallery

Ponudom različitog materijala i aktivnosti svako je dijete, neovisno o dobi, mogućnostima i interesu moglo zadovoljiti svoju potrebu za igrom, naučiti nešto novo i unaprijediti svoj cjelokupni razvoj. U sobi dnevnog boravka nastao je poseban centar, „centar šume“.
U njemu su djeca mogla glumiti, listati enciklopedije i slikovnice ili ga koristiti kao kutić osame ukoliko dijete ima potrebu za time. Različitim didaktičkim materijalima obogatili smo ostale centre u kojima su djeca provodila aktivnosti na zadanu temu.
Na samom početku aktivnosti na postavljeno pitanje djeci koja bi životinja bili i zašto, većina djece je odgovorila: vuk i medvjed, jer su „veliki, jaki i nitko im nista ne može“.
Kroz priče i 3D (zvučne) slikovnice najbolje smo upoznali šumske životinje i dobili odgovore na pitanja kako one žive, što jedu, gdje spavaju, kako se kreću….
Djeca su bila posebno kreativna i maštovita prilikom izrade makete šume, gdje smo uključili i roditelje koji su nam pomogli prikupiti razni pedagoški neoblikovani materijal.
mt_gallery

Print Friendly, PDF & Email

Jelovnik

Djeca i promet

Dolaskom proljeća i toplijeg vremena djeca u skupini sve više pričaju kako se svakodnevno nalaze u prometu sa svojim biciklima

mt_gallery

Matematika u vrtiću

Stvaralačka igra „kupovanja i prodaje“ u obiteljskom centru kod djece je pobudila prirodnu znatiželju za nešto novo i nepoznato. Potaknula

Skip to content