Djeca i promet

Dolaskom proljeća i toplijeg vremena djeca u skupini sve više pričaju kako se svakodnevno nalaze u prometu sa svojim biciklima i romobilima. Potaknuti time prisjetili smo se i naučili neka osnovna prometna pravila.
Sljedećih nekoliko dana po sobi dnevnog boravka odredili smo smjerove kretanja, postavili prometne znakove i semafor, a na jednom djelu čak smo izradili i zebru. Tih dana dio djece je glumio automobile i ostala prometala, a dio djece su bili pješaci te su se tako kretali u skladu s pravilima. U sklopu aktivnosti imali smo i likovnu aktivnost situacije u prometu dok su u isto vrijeme odabrani glumci odrađivali situaciju. Napravili smo i edukativnu društvenu igru “Semaforom do cilja.”

Cilj aktivnosti bilo je potaknuti djecu na razmišljanje u prometu. Kako predvidjeti moguću neočekivanu situaciju, probuditi pojačani oprez u prometu, naučiti poštivati prometna pravila i znakove.

 

Print Friendly, PDF & Email

Jelovnik

mt_gallery

Matematika u vrtiću

Stvaralačka igra „kupovanja i prodaje“ u obiteljskom centru kod djece je pobudila prirodnu znatiželju za nešto novo i nepoznato. Potaknula

mt_gallery

Interaktivne radionice u DV Trnoružica

Treća radionica povodom obilježavanja Međunarodnog dana dijabetesa održana je 16. studenog u DV Trnoružica, u suradnji s patronažnom sestrom Maricom

Skip to content