Dječji tjedan

mt_gallery

Već na početku nove pedagoške godine bilo je mnogo događanja u kojima su sudjelovala djeca našeg vrtića.

 Od 26. rujna 2011. godine dječji vrtić „Pčelica” bogatiji je za dvije odgojno-obrazovne skupine (1 jaslična i 1 vrtićka). Novoupisanu djecu dočekala su djeca koja već pohađaju vrtić zajedno sa svojim odgojiteljicama, a u znak dobrodošlice pripremili su i kratki program kako bi pokazali što se sve u vrtiću radi.

Dječji tjedan se tradicionalno obilježava u cijeloj Hrvatskoj pa  se DV ˝Pčelica˝ priključio ovoj akciji. Aktivnost posvećena djeci održava se uvijek u prvom punom tjednu listopada kada se u vrtiću provode razne stvaralačke aktivnosti i natjecateljske igre na otvorenom. Cilj je djeci dati do znanja koliko su bitni odraslima te ih upoznati s dječjim pravima na njima razumljiv način.
Upravo iz tog razloga vrtić su posjetila djeca iz vrtića „Seka i braco” s kojima su proveli vrijeme u zajedničkoj igri na dvorištu te dogovorili ponovni susret.
Prigodno su obilježeni i Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje. Djeca su sudjelovala u mnogobrojnim aktivnostima popraćenim mnoštvom raznovrsnih sadržaja i poticaja koje su se protezale kroz cijeli tjedan. Tih dana djecu se upoznaju s vrstama žitarica, načinom nastajanja kruha te im se nastoje približiti narodni običaji i blagovanje kruha kroz razgovor, pjesmu, priču i pokret.
Poseban doživljaj bio je kada su se sve skupine okupile kako bi se zahvalili za plodove zemlje i proizvode koje su za svečanost pripremila djeca sa svojim roditeljima.

6. listopada u župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći djeca su dobila Božji blagoslov za novu pedagošku godinu.

Povodom dana štednje Raiffeisen banka djeci je darivala predstavu „Postojani kositreni vojnik” u KKD “Ivana Brlić-Mažuranić”.

mt_gallery

Print Friendly, PDF & Email

Jelovnik

Ruke

Ruke im trebaju za igru. Vježbali su finu motoriku šake naglasili smo važnost higijene ruku. Potaknuti time nastale su simboličke

Projekt „Prehranom do zdravlja“

Projekt „Prehranom do zdravlja“ djecu potiče na razvijanje i usvajanje stavova, interesa i navika za brigu o održavanju osobnog zdravlja

Skip to content