Dječji tjedan

mt_gallery

Već na početku nove pedagoške godine bilo je mnogo događanja u kojima su sudjelovala djeca našeg vrtića.

 Od 26. rujna 2011. godine dječji vrtić „Pčelica” bogatiji je za dvije odgojno-obrazovne skupine (1 jaslična i 1 vrtićka). Novoupisanu djecu dočekala su djeca koja već pohađaju vrtić zajedno sa svojim odgojiteljicama, a u znak dobrodošlice pripremili su i kratki program kako bi pokazali što se sve u vrtiću radi.

Dječji tjedan se tradicionalno obilježava u cijeloj Hrvatskoj pa  se DV ˝Pčelica˝ priključio ovoj akciji. Aktivnost posvećena djeci održava se uvijek u prvom punom tjednu listopada kada se u vrtiću provode razne stvaralačke aktivnosti i natjecateljske igre na otvorenom. Cilj je djeci dati do znanja koliko su bitni odraslima te ih upoznati s dječjim pravima na njima razumljiv način.
Upravo iz tog razloga vrtić su posjetila djeca iz vrtića „Seka i braco” s kojima su proveli vrijeme u zajedničkoj igri na dvorištu te dogovorili ponovni susret.
Prigodno su obilježeni i Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje. Djeca su sudjelovala u mnogobrojnim aktivnostima popraćenim mnoštvom raznovrsnih sadržaja i poticaja koje su se protezale kroz cijeli tjedan. Tih dana djecu se upoznaju s vrstama žitarica, načinom nastajanja kruha te im se nastoje približiti narodni običaji i blagovanje kruha kroz razgovor, pjesmu, priču i pokret.
Poseban doživljaj bio je kada su se sve skupine okupile kako bi se zahvalili za plodove zemlje i proizvode koje su za svečanost pripremila djeca sa svojim roditeljima.

6. listopada u župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći djeca su dobila Božji blagoslov za novu pedagošku godinu.

Povodom dana štednje Raiffeisen banka djeci je darivala predstavu „Postojani kositreni vojnik” u KKD “Ivana Brlić-Mažuranić”.

mt_gallery

Print Friendly, PDF & Email

Jelovnik

Projekt „Prehranom do zdravlja“

Projekt „Prehranom do zdravlja“ djecu potiče na razvijanje i usvajanje stavova, interesa i navika za brigu o održavanju osobnog zdravlja

mt_gallery

Galerokaz

Kroz mjesec prosinac i siječanj djeca starije I skupine DV “Pčelica” sudjelovala su u projektu GALEROKAZ – implementacija pripovjedačkih i

Skip to content