Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Program predškole

Od 1. listopada 2014. godine sva djeca moraju u godini prije upisa u osnovnu školu pohađati predškolski program. Naime krajem kolovoza ove godine Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donijelo je Pravilnik o sadržaju i trajanju programa predškole, prema kojem je predškolski odgoj postao obvezan i za djecu koja nisu upisana u redovne programe dječjih vrtića.

Kako je određeno novim Pravilnikom ministarstva, program se provodi u razdoblju od 1. listopada do 31. svibnja i traje ukupno 250 sati godišnje. Kroz predškolu djecu se socijalizira u skupini vršnjaka te ih se priprema za ispunjavanje školskih obveza.

Svi roditelji čija djeca nisu polaznici redovnog programa dječjih vrtića potrebne informacije o obveznoj predškoli mogu dobiti u Ustanovi Dječji vrtić Ivana Brlić-Mažuranić Slavonski Brod, Naselje Andrija Hebrang bb, Slavonski Brod te na broj telefona 035/446-014.

PRAVILNIK O SADRŽAJU I TRAJANJU PROGRAMA PREDŠKOLE

 

Print Friendly, PDF & Email

Jelovnik

mt_gallery

Program predškole

Program predškole je priprema djece za polazak u školu i, slikovito rečeno, prostor između obiteljskog doma, dječjeg vrtića i osnovne

Skip to content