Dječje radosti

mt_gallery

Nedugo nakon početka nove pedagoške godine, DV ¨Hlapić˝ je proslavio  svoj prvi rođendan. Uz slavlje, djeca i odgojiteljice su se prisjetili svojih početaka,ciljeva i zadataka koje su postavili pred sebe te poput Ivaninog junaka Hlapića uspješno to i ostvarili.

Osobito smo sretni da se prostor vrtića u potpunosti prilagodio dječjim potrebama i željama. Osmjeh na dječjim licima bio je dodatni poticaj i poziv na kontinuirano pomicanje granica u davanju maksimuma. Želja svih je iznova otkrivati, istraživati i razvijati se te na taj način ostaviti snažan pečat zajedništva, topline i ljubavi u svakom dječjem srcu.

 

Kako i priliči, jesen je u vrtić donijela bogatstvo mirisa i boja. Dok su djeca  jaslične skupine se igrala s lišćem, upoznavala njihove oblike i boje, izrađivala lutke od jabuka, djeca mlađe skupine su upoznavale plodove jeseni, uživala u aktivnostima i igrama s plodovima jeseni. Za to vrijeme, djeca srednje skupine su vrijedno pripremala sjemenke tikvica za Dječji sajam, a najstariji su ozbiljno pristupili proučavanju povrtnjaka.

 

Hodnike, garderobe, panoe i sobe ukrasile su životinje napravljene od šumskih plodova i lišća, što su djeca i roditelji donosili iz svojih šetnji. Dječji radovi prikazani su na ovogodišnjem Dječjem sajmu, gdje su djeca srednje i starije skupine sudjelovala svojim plesnim točkama i pjesmama.

Dani kruha su bili prigoda da svatko od djece, prema svojim mogućnostima, spozna proces nastajanja kruha, od zrna preko brašna.

Modelirajući s tijestom, djeca su napravila bezbroj skulpturica od tijesta koje su ukrasile prostor vrtića, dokazujući da djeca mogu razumjeti sve ukoliko im mi odrasli omogućimo dovoljno prostora i posvetimo dovoljno vremena.

Sav trud bi bio uzaludan bez suradnje s roditeljima. Najveća i najiskrenija sreća je trenutak kada dijete s osmijehom ulazi i s osmjehom izlazi iz vrtića, što je znak da svaki trud ima svoje uporište te da se velikim koracima treba ići naprijed jer samo se tako mogu opravdati očekivanja djece.

Na tom putu najbolji putokaz vrtića ˝Hlapić˝ je zaigrani, hrabri junak spisateljice Ivane Brlić Mažuranić, Hlapić koji je pokazao da prepreke ne postoje i da je svaki cilj postavljen samo zato da bi se mogao ostvariti.

mt_gallery

 

Print Friendly, PDF & Email

Jelovnik

Jesen u Hlapiću

U DV Hlapić obilježili smo “Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje”. U starijoj skupini u sklopu projekt “Proslavimo školski

Aktivnosti u projektu Obitelj+

U okviru provedbe projekta Obitelj+ – unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u Slavonskom

Skip to content