Blagdani u vrtiću

mt_gallery

 Vrijeme Došašća/Adventa unosi u vrtić poseban ugođaj.To doba godine najintezivnije spaja svjetovno i duhovno, kako u odraslima tako i u djeci. Dijete svojom iskrenom čistoćom, bez zapreka stvara odnos sa svojom duhovnom dimenzijom. Kako je osnova Božićne poruke – LJUBAV, zadatak odgoja je poticanje i stvaranje atmosfere tolerancije, prihvaćanja i topline ljudskog međuodnosa.
Aktivnosti započinjemo uvođenjem djece u prvu nedjelju Došašća za što nam najbolje služi izrada adventskog vjenac kojim djecu pripremamo za tajnu neizmjerne ljubavi Božje. Sam vjenac simbolizira zemaljsku kuglu na koju Isus dolazi radi svakoga od nas. Svijeće na vijencu simboliziraju svjetlo svijeta – Isusa kojega iščekujemo. Smisao vjenca nije samo u dekoriranju prostora već i u tome da se obitelji ili u našem slučaju djeca iz skupine okupljaju na zajedničko paljenje svijeće uz prigodne božićne pjesme i molitve.

mt_gallery

Ubrzo nakon uvođenja u Došašće slijedi nam blagdan sveca koji je je nesumnjivo najpopularniji među djecom, a to je Sveti Nikola.

mt_gallery

U periodu Božića djeci treba govoriti o obitelji, dati im mogućnost da i oni izraze svoja iskustva, jer kroz svoju obitelj djeca doživljavaju i Svetu obitelj.

Print Friendly, PDF & Email

Jelovnik

Projekt sobno bilje

Ove pedagoške godine u sklopu ekološkog odgoja odlučili smo se za projekt “Sobno bilje”. Cilj projekta je širiti spoznaju o

mt_gallery

Zima u Hlapiću

Početkom prosinca i dolaskom Sv. Nikole u vrtić krenuli smo s pripremom za nadolazeće blagadane i zimu. Sv. Nikola posjetio

mt_gallery

Jesen u Hlapiću!

Godišnje doba jesen je stigla u grad i obojala sve svojim prekrasnim bojama, razveselila djecu obiljem voća i jesenskih plodova.

mt_gallery

Hlapić u proljeće

Nakon hladne zime, stiglo je proljeće i donijelo nam toplije i duže dane, s njim su se probudile livade i

Skip to content