Dani zahvalnosti za plodove zemlje

mt_gallery

U vrtiću ˝Hlapić˝ djeca i odgojiteljice su tijekom listopada obilježili Dane kruha – dane zahvalnosti za plodove zemlje. Kroz cijeli tjedan djeca su sudjelovala u aktivnostima i imitacijskim igrama, kao što su prosijavanje brašna, pravljenje tijesta i proizvoda od brašna te su svi željeli biti “mali pekari”, a neki i “mali mlinari”. Također je ostvarena i suradnja s roditeljima koji su svakodnevno mogli pratiti događanja u vrtiću kroz izložbu različitih proizvoda od tijesta.
Na kraju tjedna djeca iz starije i srednje skupine su upriličila predstavu “Od zrna do pogače” te recitirala pjesmice u zahvalu zemlji za njezine plodove.

U listopadu također je obilježen “Dječji tjedan” u kojem se govorilo o pravima djece. Posebno se razgovaralo o pravu na zdravstvenu zaštitu te o pravu na obrazovanje. Bio je to tjedan u kojem su djeca izražavala svoje želje, osjećaje i učila o svojim pravima.
mt_gallery

Print Friendly, PDF & Email

Jelovnik

Projekt sobno bilje

Ove pedagoške godine u sklopu ekološkog odgoja odlučili smo se za projekt “Sobno bilje”. Cilj projekta je širiti spoznaju o

mt_gallery

Zima u Hlapiću

Početkom prosinca i dolaskom Sv. Nikole u vrtić krenuli smo s pripremom za nadolazeće blagadane i zimu. Sv. Nikola posjetio

mt_gallery

Jesen u Hlapiću!

Godišnje doba jesen je stigla u grad i obojala sve svojim prekrasnim bojama, razveselila djecu obiljem voća i jesenskih plodova.

mt_gallery

Hlapić u proljeće

Nakon hladne zime, stiglo je proljeće i donijelo nam toplije i duže dane, s njim su se probudile livade i

Skip to content