Odgojno-obrazovna akcija ˝Darujmo djeci korijene i krila˝

mt_gallery

Odgojno-obrazovna akcija Etnografskog muzeja iz Zagreba i Radija Kaj ˝Dajmo djeci korijene i krila˝ održana je 12. prosinca 2013. godine u vrtiću ˝Hlapić˝. Zamisao akcije je da sve ustanove u kojima borave djeca, imaju na raspolaganju postojeće drvene igračke za igru uz prigodne priče o njihovoj kulturološkoj vrijednosti. Budući da igračka nije samo predmet, nego kod djece razvija psihofizičke vještine te oblikuje njihovu osobnost, neizmjerno je važan senzibilitet prema baštini koji djeca time dobivaju.
Ravnateljica ustanove Dječji vrtić Ivana Brlić Mažuranić, Zorana Butorac, prof. pozdravila je predstavnike Etnografskog muzeja i Radija Kaj, Narodnih novina te pročelnika upravnog odjela za obrazovanje, šport i kulturu Brodsko-posavske županije i zamjenika gradonačelnika za područje društvenih djelatnosti.
U znak dobrodošlice djeca starije skupine su izvela prigodni program tradicijskih igara.
Pročelnik Vladimir Štefanek, prof. i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić, prof. su također uputili pozdravne riječi te ravnateljici Ustanove uručili komplet drvenih igračaka izrađenih u Mariji Bistrici. Predstavnici Narodnih novina poklonili su Ustanovi komplet pribora za crtanje.
Autorica akcije Mirjana Drobina govorila je o značaju i vrijednostima akcije, a u sklopu iste Laboratorij zabave je izveo prigodnu interaktivnu predstavu za djecu ˝Vilko i dlakavi čovjek˝ putem koje se promovira očuvanje i izrada tradicijskih drvenih igračaka, kao i oživljavanje zanata starih majstora.
mt_gallery

Print Friendly, PDF & Email

Jelovnik

Jesen u Hlapiću

U DV Hlapić obilježili smo “Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje”. U starijoj skupini u sklopu projekt “Proslavimo školski

Aktivnosti u projektu Obitelj+

U okviru provedbe projekta Obitelj+ – unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u Slavonskom

Skip to content