Šarene priče

mt_gallery

Radionica ”Šarene priče” za djecu predškolske dobi održala se 29. veljače 2016. godine u Dječjem vrtiću Hlapić. Radionica se sastojala od čitanja dječjih priča iz drugih kultura i glazbenih sadržaja koji ih prate. Priče su objavljene u istoimenoj knjižici, a zabilježili su ih prijatelji i prijateljice, novi i stari članovi hrvatskog društva, prisjećajući se svog djetinjstva, s ciljem da nam prenesu neke trenutke iz svojih života. Ti trenuci su djelomično isprepleteni stvarnošću, a djelomično fikcijom koja je njima prenesena dok su bili djeca. Pripovijedanjem svojih priča dali su nam priliku da bolje spoznamo svijet kojeg smo dio, a time i sebe same.
Na radionici je sudjelovao Mirsad Dalipi, glazbenik i prenositelj jedne od priča, Slavica Farkaš i Ana Somek, oblikovateljice knjižice, voditelji radionica za djecu Lovorka Šošić i Emina Bužinkić iz Centra za mirovne studije te Prince Wale Soniyiki, koji je kroz glazbu i pjesmu djeci približio život u Nigeriji iz koje dolazi.
Radionica se održala u okviru manifestacije Interkultura, u organizaciji Volonterskog centra Slavonski Brod i Centra za mirovne studije (CMS) koji su svoju suradnju proširili na javne senzibilizacijske aktivnosti za djecu, mlade i odrasle.

mt_gallery

Print Friendly, PDF & Email

Jelovnik

Jesen u Hlapiću

U DV Hlapić obilježili smo “Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje”. U starijoj skupini u sklopu projekt “Proslavimo školski

Aktivnosti u projektu Obitelj+

U okviru provedbe projekta Obitelj+ – unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u Slavonskom

Skip to content