Aktivnosti u mjesecu listopadu

mt_gallery

Mjesec listopad u vrtiću obiluje bogatstvom tema i sadržaja od Dječjeg tjedna, Dana zahvalnosti za plodove zemlje do Mjeseca knjige. Dječji tjedan bio je ispunjen bogatstvom aktivnosti usmjerenih prema djeci i njihovim potrebama. U ovu tematiku odlično se uklopio projekt vrtića pod nazivom „Stvari sve mogu biti igračke”: djeca su se zabavljala igračkama vlastite izrade, dijelovima namještaja, prirodninama (povrće, sjemenke), uživala u šaljivim igrama (čarobni šešir, tuča balonima, starinske igre čepeta i natopleska, rugalice i pomirilice i sl.) Djeca srednje skupine pokazala su kako izgleda svijet iz dječje perspektive ispisivanjem poruka (crtežom) na balonima i puštanjem balona u zrak. Starija skupina izradila je cvijet s porukom te ih uručila osobno roditeljima s naglaskom na poruku: „Odrasli imajte u vidu i naše prijedloge˝.
U sklopu aktivnosti „Dani zahvalnosti za plodove zemlje” starije skupine su posjetile izložbu u OŠ „Antun Mihanović” na kojoj su se upoznala s različitim starim uporabnim predmetima, starim ručnim radovima i proizvodima od brašna. 
Starija skupina sudjelovala je povodom  ˝Mjeseca knjige˝, 24. listopada 2013. u Gradskoj knjižnici na radionici „Svako slovo, nešto novo”. Radionicu je vodila gđa Ružica Bobovečki ispričavši priču „Car Debeljko” nakon koje su djeca prepoznavala slova, imenovala ih, bojala, ukrašavala i pronalazila pojmove koji počinju tim slovom. Rezultat ove radionice je slikarica-slovarica „Moje prvo slovo”.
mt_gallery

Print Friendly, PDF & Email

Jelovnik

Skip to content