Obilježavanje Svjetskog dana šuma

mt_gallery

Dana 23. Ožujka 2015.g. u prostorijama DV „Seka i braco” održano je prigodno druženje djece i gostiju-predstavnika Hrvatskog šumarskog društva Ogranak Slavonski Brod. Naime, HŠD već dulji niz godina organizira povodom Svjetskog dana šuma edukativne akcije za najmlađe, tako da smo ih ugostili i u našem vrtiću.

Suradnja je ostvarena, između ostalog, i u suradnji s roditeljima koji su zaposlenici HŠD – a, te su rado izišli pred djecu i održali kratku radionicu na temu šuma i života u šumi, kako biljnog tako i životinjskog. Djeca su rado sudjelovala u razgovoru sa šumarima, pokazujući svoja znanja o šumama i svemu što čini šumsku zajednicu, ali i brizi i važnosti očuvanja istih. Nakon druženja unutar vrtića, djeca su u dvorištu imala priliku iz prve ruke vidjeti konkretan rad, djelovanje šumara kroz kratku akciju rušenja – sječe dotrajalog i oboljelog stabla čempresa što je izazvalo veliko oduševljenje među djecom. Nakon sječe su šumari na mjesto srušenog stabla, ali i na mnoga druga, posadili sadnice ( pačempresi i tuje ) koje su donirali djeci DV „Seka i braco” uz napomenu da smo svi dužni raditi na očuvanju sadnica i brizi za iste. Uz ove aktivnosti djelatnici HŠD – a su djeci podijelili prigodne darove poput bojanki edukativnog sadržaja – „Priče iz šume”, malene sadnice i slatkiše za svu djecu, ali i ukrasne drvene gljive koje su izrezbarili u drvetu, kao poklon i uspomenu na današnje druženje – „gljivu” smo izložili u prostoru vrtićkog cvjetnjaka, tako da je dostupna djeci, ali i znatiželjnim pogledima svih posjetitelja našeg vrtića.
Od srca smo zahvalni svima koji su sudjelovali u realizaciji ove suradnje koja je uvelike bila od velike koristi kako za djecu, tako i za sve prisutne, pri čemu ćemo istaći suradnju s gosp. i gđom. Janković i gosp. Zvirotić, roditeljima djece koji su se odzvali našem pozivu – HVALA!

 mt_gallery

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Jelovnik

Skip to content