Nagrada za likovni rad – Martin Tekić

mt_gallery

U Domu hrvatskih branitelja u Puli, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te u suorganizaciji Istarske županije i Grada Pule, Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) organizirala je 12.5. 2015. god.svečanu dodjelu priznanja i nagrada za najbolje likovne, literarne i foto radove djece i mladih.
Likovni rad dječaka Martina Tekića iz vrtića „Seka i braco” ,na temu „POPLAVA” u tehnici akvarela,nagrađen je drugom nagradom.Martin je sa svojom mentoricom, odgajateljicom Marinom Matković prisustvovao ovoj svečanosti .
Događaj je održan uz potporu Europske komisije i Ministarstva vanjskih i europskih poslova u okviru Europske godine razvoja, a prisustvovali su mu predstavnici DUZS-a, na čelu s ravnateljem Jadranom Perinićem, pomoćnik ministra Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Staša Skenžić, zamjenik župana Istarske županije Miodrag Čerina, zamjenica gradonačelnika PuleElena Puh Belci, načelnik Policijske uprave istarske Dragutin Cestar kao izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova te predstavnici škola, ustanova i drugi suradnici DUZS-a.

Naime, Državna uprava za zaštitu i spašavanje već petu godinu za redom organizira Natječaj za likovne, literarne i foto radove djece i mladih iz predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te djece i mladih s posebnim potrebama iz Republike Hrvatske, a na temu katastrofa i snaga zaštite i spašavanja. Za školsku godinu 2014./2015. u područne urede Državne uprave za zaštitu i spašavanje na natječaj je pristiglo preko 3500 radova, od kojih su odabrani oni najkvalitetniji u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje i Edukacijo-rehabilitacijskim fakultetom. Okupljenima se kao domaćin obratio ravnatelj DUZS-a Jadran Perinić, koji je istaknuo kako svi moramo biti svjesni da opasnosti postoje te kako se ovaj natječaj provodi upravo kako bi djeca od najranije dobi imala spoznaje o tome, odnosno kako bi naučila kako raspoznati opasnosti i kako na njih reagirati.
Program svečane dodjele obogatili su svojim izvedbama učenici OŠ Monte Zaro Pula, štićenici Centra Liče Faraguna i grupa Colonia, dok je za najmlađe goste mađioničar Stefano izveo prigodan zabavni program.mt_gallery

Print Friendly, PDF & Email

Jelovnik

Skip to content