Božićni blagdani

mt_gallery

 

Blagdansko ozračje je prigoda za zadovoljavanje dječjih potreba iz čega proizlaze ugodni osjećaji koji su važni za djetetovo samopoimanje, odnosno osjećaj da je dijete voljeno i prihvaćeno.

Dijete će pamtiti događaje, priče, ljude što će kasnije određivati djetetov budući odnos prema sebi i drugima.

Djeca među svoje vršnjake donose iskustva i sadržaje obiteljskih slavlja. Proslave vjerskih blagdana prilika su u kojoj djeca mogu među sobom doživjeti, prepoznati mnogo zajedničkih osobina.
U prvom tjednu Došašća izrađivali smo adventske vijence, razgovarali o siromaštvu i bogatsvu, igrali se u kutiću prijateljstva i pripremali se za dolazak Sv. Nikole.
U drugom tjednu došašća igrali smo se obitelji, izrađivali vjenčiće prijateljstva, pričali o važnosti pojedinca te sijali pšenicu.

mt_gallery
U trećem tjednu Došašća smo promatrali pšenicu kako raste, vodili brigu o njoj, prepoznavali ju dodirom te pričali o Isusovom rođenju i izrađivali jaslice.
Četvrti tjedan Došašća obilježili smo zajedničkom Božićnom proslavom. Program je osmislila odgojiteljica Slavica Jungić sa svojom starijom skupinom u suradnji s ostalim kolegicama i njihovim skupinama.

mt_gallery

 

Print Friendly, PDF & Email

Jelovnik

Zdravlje

Skupina djece od 3. godine do polaska u školu II. Pandemija koronavirusa je donijela strah, neizvjesnost i mnoga dječja pitanja

Projekt „Prehranom do zdravlja“

Projekt „Prehranom do zdravlja“ djecu potiče na razvijanje i usvajanje stavova, interesa i navika za brigu o održavanju osobnog zdravlja

mt_gallery

Veljača u DV Stribor

U mjesecu veljači jedna od tema kojom smo se bavili su „Emocije“. Djeca su kroz različite aktivnosti prepoznavala i imenovala

Skip to content