Stručni skup – Reverifikacija Programa katoličkog vjerskog odgoja djece rane i predškolske dobi

mt_gallery

U organizaciji Katehetskog ureda Đakovačko-osječke nadbiskupije te Agencije za odgoj i obrazovanje (AZOO) Podružnica Osijek, u prostorima KBF-a u Đakovu 20. veljače održan je susret đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića s ravnateljicama i stručnom službom predškolskih ustanova s područja Đakovačko-osječke nadbiskupije te stručni skup za odgajateljice u vjeri.
Uslijedilo je izlaganje Brankice Blažević i s. Jelice Đuzel koje su predstavile obnovljen i dorađen Program katoličkog vjerskog odgoja djece rane i predškolske dobi. Program je obnovljen i dopunjen za zahtjev Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a izdala ga je krajem 2015. Hrvatska biskupska konferencija. Posebnost programa je u tome što sada postoji jedinstven program katoličkog vjerskog odgoja za djecu te dobi, što znači da je s općim programom uklopljena i Kateheza Dobroga Pastira.
Nakon tematske rasprave pet vrtića iz Nadbiskupije predstavilo je i dokumentiralo pet aktivnosti vjerskog odgoja, koje se konkretno provode u njihovim skupinama, u različitim okolnostima. Tako su svoje aktivnosti predstavili Montessori DV “Sunčev sjaj – Nazaret” Đakovo, DV Osijek – objekt Jelenko, Katolički DV “Eden” Vinkovci, Predškolska ustanova “Radosno djetinjstvo” Ivankovo te naš vrtić “Ivana Brlić Mažuranić” – objekt Trnoružica, kojeg je predstavila odgojiteljica u vjeri Zlata Janžić.mt_gallery

Print Friendly, PDF & Email

Jelovnik

Skip to content