Edukacija korak po korak

mt_gallery

S ciljem stručnog usavršavanja odgojitelja i stručnih suradnika Dječjeg vrtića Ivana Brlić Mažuranić, 11. ožujka 2016. godine u vrtiću ”Hlapić” održan je seminar ”Uspješan vrtić” u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Korak po korak.
Pučko otvoreno učilište Korak po korak zalaže se za vrtiće usmjerene na dijete u kojima je djeci omogućeno aktivno sudjelovanje i samostalan izbor aktivnosti, slobodno i kreativno izražavanje, razvijanje kritičkog mišljenja, samostalnosti, odgovornosti, brige za bližnje i okoliš te ostvarivanje svih potencijala u skladu s njihovim interesima i sposobnostima. U promicanju vrtića usmjerenih na dijete nastoji se poticati partnerstvo s obiteljima i širom zajednicom. Razvojno-primjeren i na dijete usmjeren pristup u skladu je s temeljnim ciljevima Programskog usmjerenja odgoja i obrazovanja predškolske djece.
U prvom dijelu seminara osvrnuli smo se na trenutno stanje u vrtiću te na kvalitetu odgojno-obrazovnog rada. Cilj drugog dijela seminara bilo je usmjeravanje na elemente vizije i misije te razumijevanje kompleksne promjene u vrtiću.

mt_gallery

Print Friendly, PDF & Email

Jelovnik

Skip to content