Mali istraživači u muzeju

mt_gallery

Dječji vrtić Ivana Brlić Mažuranić Slavonski Brod u suradnji s Muzejom Brodskog Posavlja pokrenuo je projekt “Mali istraživači u muzeju”. U projektu sudjeluje 17 odgojno-obrazovnih skupina i preko 300 predškolske djece. Odgoj i obrazovanje predškolske djece osim u dječjem vrtiću ostvaruje se i s drugim ustanovama. Muzej je najvažnija ustanova za stjecanje znanja o kulturnoj baštini. Zadaća suradnje vrtića i muzeja je doživljaj muzeja kao životno edukacijskog prostora koji će djeci omogućiti otkrivanje, istraživanje i učenje.
Cilj projekta je usvojiti pedagošku vrijednost kulturne baštine na teorijskoj i praktičnoj razini. Sam projekt ima nekoliko faza: započinje pripremom u vrtiću, zatim slijedi organizirani posjet muzeju, a završava refleksijom u vrtiću, gdje djeca viđeno i doživljeno iskazuju kroz sklopove aktivnosti. Na taj način djeci omogućavamo da sami konstruiraju znanje u direktnoj suradnji s muzejom.
Iz tog razloga važno je cjeloživotno učenje započeti već u predškolskoj dobi, kako bi djeca već tada osnažila i imala pozitivan odnos prema prirodnoj i kulturnoj baštini.

mt_gallery

Print Friendly, PDF & Email

Jelovnik

Skip to content