Edukacija centra Proventus – Unutarnji svijet darovite djece

mt_gallery

U Dječjem vrtiću Ivana Brlić Mažuranić Slavonski Brod 10. i 11. travnja 2017. godine održane su dvije edukativne radionice Centra Proventus koje je vodila Tea Knežević, mag.psihologije, praktičarka terapije igrom.
U radionici ”Unutarnji svijet darovite djece” odgojitelji su dobili pojašnjenje pojma potencijalno darovite djece. Cilj radionica bio je kako prepoznati darovitu djecu u vrtiću te osvijestiti izazove u utvrđivanju darovitosti kod predškolske djece kroz prepoznavanje različitih područja darovitosti i psihološkog profila darovite djece.
Odgojiteljice su se upoznale s karakteristikama ponašanja darovite djece i njihovim specifičnostima u socio-emocionalnom razvoju. Predavačica je kroz radionicu upoznala odgojiteljice sa specifičnostima temperamenta, emocionalnim reakcijama na određena postupanja u odgojno-obrazovnoj skupini te načinu postavljanja granica na iskazano ponašanje darovite djece. Odgojiteljice su upoznale i postupak terapeutske igre s darovitom djecom. Tijekom edukacije odgojiteljice su dobile vrlo vrijedne savjete i načine pronalaženja zajedničkih postupaka u odgojno-obrazovnom radu s darovitom djecom te su osnažene u komunikaciji s roditeljima darovite djece.
mt_gallery

Print Friendly, PDF & Email

Jelovnik

Skip to content