U susret Božiću

mt_gallery

Djeca starije skupine vrtića˝Kosjenka˝ vrijeme Adventa proveli su aktivno što je započelo posjetom koncertnoj dvorani” Ivana Brlić Mažuranić” gdje je djecu dočekao SV. Nikola. Nakon predstave djeca i odgojiteljice posjetili su dječju knjižnicu što je većinu djece potaklo da se učlane u knjižnicu.
Upoznajući djecu s običajima i tradicijom našeg kraja u pripremama i obilježavanju nadolazećih blagdana, djeca i odgojiteljice posjetili su i Muzej Brodskog Posavlja gdje je postavljena izložba „SAKUPLJAJMO ZAJEDNO” oduševila djecu. Vidjeli su kako se nekad kitio bor, kako su se oblačile njihove bake, upoznali gramofon koji većina djece nije prepoznala te stari novac koji je najzanimljiviji bio djevojčicama. „Dragulji” (minerali) u kamenu pobudili su posebnu pozornost.

mt_gallery

Ovim putem zahvaljujemo  gospođi Ivanki Cafuta, kustosici muzeja, koja je na pristupačan način približila djeci starine i na njezinoj strpljivosti u odgovaranju na dječja pitanja.
Nakon svega doživljenog i proživljenog  su nastale prekrasne slike koje su izložene u velikom salonu Galerije umjetnina „Becić” . Djeca i odgojiteljice su prisustvovali otvorenju izložbe dječjeg likovnog stvaralaštva pod nazivom „BIJELA ZIMSKA NOĆ”
Zahvaljujemo  Galeriji umjetnina i gđi Arijeli Sladonja-Boras, posebno Odjelu dječjeg likovnog stvaralaštva što su pozvali i omogućili djeci predškolske dobi da pokažu svoje stvaralaštvo. Izložba se može pogledati sve do 22.siječnja 2012.

Print Friendly, PDF & Email

Jelovnik

Ljeto u Kosjenci

U našem vrtiću tijekom ljetnih mjeseci djeca većinu vremena provode u aktivnostima na dvorištu. Zajedničkim dogovorom ukrašavamo dvorište paravanima i

Prosinac u Kosjenki

U mjesecu prosincu zabavljali smo se i uživali u tradicionalnim svečanostima. Od početka Adventa pjevamo najdraže Božićne pjesme, obilježavamo dane

mt_gallery

Maškare u DV Kosjenka

U našem vrtiću, tijekom veljače djeca su se svakodnevno mogla maskirati, a na sami pokladni utorak pripremili smo pravu zajedničku

Skip to content