Zaslužene potvrdnice za sudjelovanje u edukacijskim radionicama

mt_gallery

Danas je održana i posljednja od 20 edukacijskih radionica projekta “Igrom do govora”. Savjetnica Pravobraniteljice za djecu, profesorica Ivona Salaj nas je u okviru svoje teme upoznala s izazovima inkluzivnog predškolskog odgoja u Hrvatskoj i time smo zaokružili ovu projektnu aktivnost, edukaciju odgojitelja. Tom prigodom svim polaznicima su svečano uručene potvrdnice za sudjelovanje u edukacijskim radionicama projekta.
Teme svih održanih radionica su bile vezane uz djecu s teškoćama u razvoju komunikacije, jezika i govora, kao i njihovu integraciju u redovni odgojno obrazovni, predškolski sustav. Predavači su bili vrhunski hrvatski stručnjaci koji se u svom znanstvenom ili kliničkom radu bave upravo ovom problematikom.
Radionice je pohađalo 170 odgojiteljica te stručnih suradnika i više od 90 roditelja. S obzirom da je planirani broj od 95 odgojiteljica dobrano premašen, vrlo smo zadovoljni interesom i posjećenošću naših edukacija.
Visoke evaluacijske ocjene također govore u prilog uspješnosti ove projektne aktivnosti, a sigurni smo da će vrijeme pokazati da će najveću korist od edukacija odgojitelja imati djeca zbog kojih je projekt „Igrom do govora” i nastao.
Iako se projekt bliži kraju, jedan dio projektnih aktivnosti je još uvijek u tijeku, a neke su tek u pripremi.
20. travnja 50 odgojiteljica, stručnih suradnika i roditelja će otići na jednodnevno studijsko putovanje u Zagreb, u Centar za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj” koji se bavi populacijom djece s teškoćama u razvoju slušanja, komunikacije, jezika i govora. Očekujemo da ćemo upoznavši rad u njihovoj ustanovi, steći nova iskustva i znanja primjenjiva u našem svakodnevnom radu.

mt_gallery

Print Friendly, PDF & Email

Jelovnik

mt_gallery

ADHD- Značajke razvoja i odgojni postupci

Dr. sc. Snježana Sekušak-Galešev, prof.psiholog, pročelnica Odsjeka za inkluzivnu edukaciju i rehabilitaciju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održala je u

Skip to content