DV “Pčelica” – „Dijete u svijetu glazbenih instrumenata“

mt_gallery

Kroz svakodnevne igre i aktivnosti u vrtiću primijetili smo sve veću zainteresiranost djece za sviranje na instrumentima u glazbenom centru. Tako je nastala tema našeg projekta, a cilj nam je bio upoznati djecu sa što većim brojem glazbala i proširiti njihova znanja, spoznaje kao i naglasiti važnost izražavanja kroz glazbu i razvijanje slušne osjetljivosti djece.
Centar za glazbu obogatili smo izrađenim instrumentima od prirodnih i nestrukturiranih materijala. Djeca su donosila instrumente i formirali smo „mali orkestar” u kojem su djeca zajedno svirala, istraživala zvukove i izmjenjivala instrumente. U realizaciju projekta uključili smo i posjet Glazbenoj školi „Ivan Zajc” i Muzeju tambure s temom „Od drveta do instrumenta”. Našu skupinu posjetili su glazbenici: harmonikaš, flautist i gitarist. Roditeljima smo predstavili projekt i aktivno ih uključili u njegovu realizaciju kroz roditeljske sastanke i kreativne radionice.

mt_gallery

Print Friendly, PDF & Email

Jelovnik

mt_gallery

DV ˝Seka i braco˝ – Igre djece svijeta

Početkom pedagoške godine slikovnica „Zlatna Ribica”  je bila poticaj za izradu projekta i nastavak projekta „Putovanje oko svijeta”.Djeca su pokazala

Skip to content