DV “Trnoružica ” – Zdrava hrana

mt_gallery

Ideja projekta „Zdrava hrana” bila je upoznati djecu s važnošću zdrave prehrane za njihov rast i razvoj, uključiti ih u pripreme jednostavnih i zdravih jela s namirnicama koje su im potrebne u određenom razdoblju njihovog života. Prilikom rada uočile smo da određeni broj djece odbija jesti ponuđenu hranu u vrtiću te smo tada došli na ideju provedbe ovoga projekta.
Uključivanjem djece u pripremu zdravih obroka, poput voćne salate ili svježeg soka povećali smo motivaciju za konzumiranjem iste te samim time potaknuli djecu na iskustveno učenje. Samostalno pripremanje hrane pozitivno je djelovalo na dječje samopouzdanje, a posebno je potaklo djecu na isprobavanje različitih okusa i uživanja u jelu. Kroz projekt djeca su učila aktivno istražujući i promatrajući prostor i materijal koji ih okružuje. Interes djece za projekt se povećavao sa svakom novom aktivnošću. Djeca su se tijekom projekta krativno izražavala na različite načine, na što ih je motiviralo kreativno okruženje i dovoljno maštovitih poticaja.

.mt_gallery

Print Friendly, PDF & Email

Jelovnik

mt_gallery

DV ˝Seka i braco˝ – Igre djece svijeta

Početkom pedagoške godine slikovnica „Zlatna Ribica”  je bila poticaj za izradu projekta i nastavak projekta „Putovanje oko svijeta”.Djeca su pokazala

Skip to content