Ruksak pun kulture

mt_gallery

Ruksak (pun) kulture program je koji omogućava usvajanje i približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima koji žive u sredinama s ograničenom dostupnosti kulturnim i umjetničkim sadržajima.Program zajednički provode Ministarstvo kulture i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta kao dopunski program potpore kurikulu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama. 
Iz Brodsko-posavske županije, za provedbu programa odabran je dječji vrtić Tintilinić. 25. travnja 2018. organizirana je i provedena radionica „Kao prvo – zagonetno drvo“ s djecom starije odgojno-obrazovne skupine.
Odgojitelj predškolske djece Matija Bobek iz Čakovca pokazao je djeci kako izraditi drvene igračke. Djeca su imala prilike i sama postati „mali drvodjelci“ te doći u doticaj s drvetom, brusiti ga,  rezati, guliti i lakirati. Upoznali su cijeli proces izrade igračaka i vidjeli primjere već gotovih.
Djevojčici E.D. (6 godina) na radionici najviše se svidjelo kada je pravila drvene igračke. „Svidjelo mi se i kako smo rezali drvo jednom pilom i kako smo bojali drvo s kistovima i nekim bojama.“ – objasnila je E.D.
„Meni je bio dobar pauk i dinosaur i dizalica. Ja sam napravio avion. Nije baš bio velik, bio je mali. Svidjelo mi se i kako smo radili ona drva da budu blaga, da ne budu bodljikava.“ – rekao je I.T. (6 godina)
Programom Rukasak pun kulture djeci je približen umjetnički sadržaj, proširena je spoznaja o umjetnosti izrade igračaka od drveta, potaknut je razvoj kreativnosti i mašte.
mt_gallery

Print Friendly, PDF & Email

Jelovnik

Rujan u “Tintiliniću”

  Ovaj mjesec najmlađe jaslice obilježila je prilagodba na novi prostor, igračke, odgojiteljice, prijatelje u skupini te na ostale sudionike

Skip to content